Egenskaper på fil/bild

Egenskaper på fil och bildarkiv

Allmänt

Metadata

Läs mer om panelen metadata.

Inställningar

Under panelen inställningar kan du ändra skapd datum för en fil/bild.

Inställningar med möjlighet att ändra datum

Detta kan vara bra om du byggt en ny webbplats och flyttar många filer på en gång.

Säkerhet

Behörigheter

Läs mer om panelen behörigheter.

Avancerad säkerhet

Under Avancerad säkerhet kan du göra intställningar gällande CORS.

Cross-Origin Resource Sharing (CORS) är en mekanism som använder ytterligare HTTP-headers för att berätta för webbläsare att ge en webbapplikation som körs med ett ursprung, åtkomst till utvalda resurser från ett annat ursprung.

• Tillåt inte från någon domän - Bocka i denna om du inte vill tillåta CORS.
  • Tillåt för alla domäner - Bocka i denna om du vill tillåta CORS från alla domäner
  • Tillåt endast för specificerade domäner - Bocka i denna om du vill tillåta CORS för specifika domäner. Du får då ange de tillåtna domänerna här.

Nedladdningskydd

Detta är en inställning som bara finns på mappar samt filer i filarkivet.

Filer som laddas upp i en nedladdningsskyddad mapp kommer inte att gå att ladda ned och de kommer inte att hittas av sökmotorer (varken av Sitevisions inbyggda eller av externa sökmotorer). Däremot kommer filerna att gå att söka fram i Sitevisions redigeringsgränssnitt.

Publiceras en sida som har en länk till en nedladdningsskyddad fil så tas nedladdningsskyddet bort och sidan kan nås.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera nedladdningsskydd av filer".

Nedladdningsskydd

Om du bockar i "Aktivera nedladdningsskydd" för en mapp i filarkivet så kommer alla filer som laddas upp till mappen att bli nedladdningsskyddade.

Detta gäller enbart filer som laddas upp till mappen. Filer som flyttas in i mappen eller som klistras in efter kopiering kommer behålla den inställning som gällde för filen innan flytt/kopiering.

En mapp eller fil som har nedladdningsskydd aktiverat har en blå ikon (asterisk) som visar att den är nedladdningsskyddad. Det är samma ikon som visar att en modul har fått ändrade inställningar (tex padding).

Ikon för nedladdningsskyddad fil

Här har mappen Ekonomi nedladdningsskydd samt filen Friskvård

Nedladdningsskydd finns under Egenskaper för en fil i "Filer på sidan". Mappar under "Filer på sidan" har inte stöd för detta.

Funktioner

Sök

Läs mer om panelen sök

Versionshantering

När du har aktiverat versionshantering på filen så visas ytterligare information om filen.

Versionshantering fil

Versionshantering

Versionshantering kan du göra både per fil och på en hel mapp i filarkivet. För att aktivera det på en fil. Högerklicka på filen och välj egenskaper. Där väljer du versionshantering. Klicka i bocken för "Aktivera versionshantering".