Bildbank

Bildbanken hanterar högupplösta bilder och skalar automatiskt om dem till ett antal fördefinierade storlekar som du ställer in i modulen. Besökarna kan söka och bläddra efter bilder som visas som tumnaglar. Det går att visa en högupplöst version av bilden samt att det går att ladda hem bilderna i önskad storlek (i zip-filer).

Skärmdump på Bildbank exempel

Bildbank med sökning på allt

Sökrutan söker enbart efter bildens namn, titel eller beskrivning.

Klickar du på en tumnagel så visas mer information om bilden samt valet att visa bilden i en viss storlek (Originalbild eller Webbvänlig bild).

Bildinformation

Klickar besökaren på Hämta bild så visas bilden i den storlek som är beskriven.

Vill besökaren ladda hem bilden så väljer de alternativet Lägg i korgen. Sedan kan de välja fler bilder som de lägger i korgen. När de är klara klickar de på länken Hämta x bilder (x kB) som visas om besökaren har lagt något i korgen.

Hämta 2 bilder (98.6 kB)