Logga

Hjälpwebb

Etiketter

Modulen Etiketter används för att skriva ut och skapa länkar av den eller de etiketter som är satta på en sida.

Allmänt

Länka etiketter

Peka ut en sida som etiketten kan länka till. Denna sida bör innehålla en sökmodul för att kunna lista alla sidor/artiklar/filer/bilder som innehåller den etiketten.

Modulen Etiketter

Modulen etiketter visar då upp de etiketter som sidan är taggad med:

Exempel etiketter

Exempel på modulen Etiketter

När man klickar på en av taggarna så visas resultatet på en annan sida (som du pekat ut) med en sökmodul:

Sökmodul som visar resultaten

Modifiera utseendet på ettiketter

Modulen kommer att justeras framöver så det blir enklare att ställa in utseendet. Så länge hjälper vi till med tips.

Hur tar man bort sökrutan med söksträngen och sökknappen?

Gå in under fliken Avancerat -> Mallar -> Delmallar och bocka i "Använd egen mall för sökformulär". Ta bort rad 35 (searchInputId), 38 (searchButtonId) och 40 (searchButtonId) i den egna mallen.

bild från sök

Klicka på bilden för att förstora

Hur ändrar man färg på plattan bakom etiketten eller storlek på etiketten?

Inom kort kommer det att finnas inställningar till Envision. Men innan det finns så kan du använda en CSS-regel som skriver över utseendet. Gå in under Webbplatsinställningar -> Dekorationer. I den nedre rutan lägger du till ett ny CSS-regel. Tilldela den nya regeln ett namn, en beskrivning och ett CSS-klass namn. Bocka i rutan använd egen CSS/LESS. I rutan klistrar du in följande CSS-kod:

font-size: 1.5em; // Ändra textstorlek
div > p {
background-color: #7DB540; // Ändra bakgrundsfärg på etikett
color: #FFF; // Ändra textfärg för etikett
}

lägg till css etikett

Välj den textstorlek, textfärg och bakgrundsfärg på etiketten som passar dig och din webbplats.

När detta är gjort. Högerklicka på modulen Etiketter och välj Egenskaper. Där väljer du Still (CSS) och lägger till din nya CSS-regel.

Klart!

Hur gör jag om jag vill ha en rubrik på sökmoduls-sidan som skriver ut vad sidan handlar om (dvs etiketten användaren har klickat på)?

För att få en rubrik som beskriver vad listningen består av. Lägg till följande skript i sök-modulen. Gå in under fliken Avancerat -> Mallar -> Delmallar och bocka i "Använd egen mall för antal träffar".

Ta bort:

<p class="$hitCountClass" tabindex="0" style="margin-top:0.4em" aria-live="assertive">
$scriptUtil.messageFormat($pattern, $argsList.unwrap())
</p>

Skriv istället:

#set ($searchQuery = $searchPhrase.split(':'))
#set ($searchTag = $searchQuery[1])

<p class="$hitCountClass" style="margin-top:0.4em" aria-live="assertive">
Visar resultat för etikett: <strong>#$searchTag</strong>
</p>

Klart!

Denna sida publicerades: 2019-08-06