Aktivitetsflöde v1

Med modulen Aktivitetsföde visar du inlägg från grupper eller kontakter. Modulen används ofta på exempelvis startsidan på ett intranät eller på en gruppsida. I modulen kan du skriva inlägg, posta flera bilder och/eller filer samt kommentera och svar på kommentarer.

I Sitevision Marketplace finns en nyare version av Aktivitetsflödet som också har stöd för omröstningar och gif:ar.

Modulen placerad på en gruppsida​

Placeras modulen på en gruppsida (eller i en gruppmall som sedan används på en gruppsida) så visas gruppens aktivitetsflöde med inlägg skrivna av medlemmar i gruppen. Användare som har tillgång till gruppsidan har då möjlighet att kommentera, gilla och dela inlägg i flödet.

Inlägg med flera bilder bifogade

Aktivitetsflöde med bilder och filer

Inlägg med flera bilder och fil bifogade

Modulen placerad på en profilsida

Aktivitesflöde på profilsida

Om modulen placeras på en vanlig sida så visas aktivitetsflödet för den inloggade användaren. Här kan alla besökare kommentera, gilla och dela inlägg.

Dela inlägg

När ett inlägg delas, så öppnas en ny vy där du kan välja att lägga till en kommentar angående delningen samt att du bestämmer vart du vill dela inlägget. Du kan välja mellan:

• Ditt eget flöde - Om du väljer Ditt eget flöde hamnar det delade inlägget i ditt personliga aktivitetsflödet och i ditt sammansatta aktivitetsflödet. Dessutom så hamnar inlägget i det sammansatta aktivitetsflödet för alla användare som har lagt dig som kontakt.
  • En grupp som du är medlem i - då hamnar inlägget i gruppen.
Dela inlägg

Redigera inlägg

Om ett inlägg behöver redigeras, klicka på droppdownmenyn längst till höger och välj Redigera inlägg:

Redigera inlägg

Då öppnas ett fönster med inlägget där du kan redigera texten:

Redigerafönster

Därefter visas en text efter inlägget som säger Redigerad så att det syns att inlägget är redigerat.

Ändrat inlägg

Svara på kommentar

I ett aktivitetsflöde kan du både kommentera samt svara på en kommentar. Även i svaren kan du bifoga flera bilder och/eller filer.

Svara på kommentar

oEmbed i flödet

Exempel:

oEmbed i aktivitetsflödet

Av behörighetsskäl så är det inte möjligt att dela inlägg från slutna grupper.

Av säkerhetsskäl så kan du inte ladda upp .svg eller html i aktivitetsflödet

Denna modul kräver licens för Sitevision intranät.