Videoguider

Så skapar du ett responsivt bildspel

Med modulen Bildspel pekar du ut en mapp med bilder som besökaren sedan ser i ett bildspel. Bildspelet kan starta automatiskt eller genom att besökaren klickar på pilar för att visa nästa eller föregående bild. Självklart är bildspelet responsivt och anpassar sig efter besökarens skärm.

Responsiva bildspel finns i Sitevision 4.1 eller senare.

Så enkelt publicerar du video i Sitevision

Ladda upp din video i filarkivet och visa den sedan snabbt och enkelt på webbsidan. Videon behöver vara i mp4-format och Sitevision använder html5 för att visa den för besökaren. Givetvis är videon responsiv och kräver inga plugins.

Så skapar du responsiva formulär

En nyhet i Sitevision 4.1 är responsiva formulär där du bland annat kan lägga fält i kolumner, välja inmatningstyp för att ge användaren rätt tangentbord i telefonen och få snyggare varningar om obligatoriska fält.

Sättet du skapar formulär på i Sitevison har moderniserats och förenklats i och med Sitevision 4.1. Vi har rensat upp bland begreppen och ersatt "fråga" med "fält". Du kan lägga flera fält på samma rad, ha olika antal fält per rad och ange en beskrivning för inmatningsfälten som hjälper besökaren. Om fälten hamnat i fel ordning kan du enkelt flytta dem genom att "dra och släppa" fälten i inställningarna.

Så skapar du responsiva tabeller

Du kan skapa responsiva tabeller i Sitevision. Välj mellan fyra olika lösningar som alla anpassar tabellen till besökarens enhet. Enkelt och smidigt, både för besökaren och för dig som skapar tabellen.

Sitevision erbjuder fyra olika sätt att hantera tabeller på mindre enheter, allt beroende på vad som passar ditt innehåll bäst.

1. Horisontell scroll
  2. Horisontell scroll med fast vänsterkolumn
  3. Staplad tabell
  4. Staplade kolumner

Så arbetar du i det responsiva läget

Att förhandsgranska och arbeta i ett responsivt läge gör det möjligt för dig att kontrollera att ditt innehåll fungerar på såväl en mobiltelefon som på en dator.

Den här guiden riktar sig till dig som lägger till innehåll på en responsiv webbplats.

Så lägger du till en genväg

Genvägar gör det möjligt för dig och dina redaktörer att snabbt skapa innehåll på webbplatsen. En artikel skapas i ett utpekat arkiv och med en utpekad mall. Du kan även sätta upp genvägar för att skapa sidor på en utpekad plats i strukturen och med en utpekad mall.

I den här guiden lär du dig hur du skapar artikelgenvägar. Guiden riktar sig till dig som är administratör och/eller har behörighet att göra centrala inställningar för webbplatsen.

Så lägger du till tabelltyper

Tabelltyper är förinställda utseenden på hur tabeller ska se ut på sidan.

Den här guiden riktar sig till dig som är administratör och/eller har behörighet att göra centrala inställningar för webbplatsen.

Så aktiverar du reCAPTCHA

I den här guiden visar vi hur enkelt du lägger till reCAPTCHA på din webbplats i Sitevision. reCAPTCHA är det mest välfungerande skyddet mot spamkommentarer, både tekniskt och för användaren.

Den här guiden riktar sig till dig som är administratör och/eller har
behörighet att göra centrala inställningar för webbplatsen.

Få resultat med sök

Det här med att få till en optimal sökfunktion är inte alltid det lättaste. I detta klipp från Sitevisiondagarna får ni ta del av lite tips och tricks som ni kan använda för att ta sökfunktionen i Sitevision ett steg närmare perfektion.