Bilduppladdning

Bilduppladdning används för att ladda upp bilder till bildarkivet via ett formulär. Den som laddar upp bilderna behöver då inte vara inloggad i redigeringsläget i Sitevision.

Vid uppladdning av en ny bild, går det också att lägga till bildbeskrivning (metadata) samt övriga obligatoriska metadata som finns på bildmappen.

Först får du bläddra fram den bild som ska laddas upp.

Bilduppladdning

Sedan klickar du på knappen Gå vidare. Då visas en sida där du ska bekräfta att du vill ladda upp just denna bild. Klicka Tillbaka om det blev fel bild, klicka Slutför om det är korrekt.

Bekräfta

Efter att du klickat på Slutför så visas ett meddelande om att bilden har lagts till. Vill du fortsätta ladda upp bilder så klicka på länken Lägg till ytterligare en bild.

Klar uppladdning

Ladda upp bild med metadata

Har du metadata på bilderna så får du även fylla i dessa vid uppladdning av bild.

Bild med beskrivning

Denna modul kräver att du har licens för Bilduppladdning.