Bildearkiv

Her har du tilgang til alt bildematerial som ligger i det sentrale bildearkivet, et delt bibliotek som kan nås av alle brukere. Her kan du legge til nye bilder, opprette mapper, sette metadata til bilder, og fjerne bilder.

Du kan også lagre bilder i et bestemt arkiv, knyttet til en bestemt side. Dette arkivet kalles bildene på denne siden. Disse bildene har du ikke tilgang til fra bildearkivet, uten du må utgå fra den siden som har bilder i sitt lokale arkiv.

Du kanne sende følgende filformater i bildearkivet. Filer i andre filformater, legges i filarkivet.

Sideveljer
  • gif
  • jpg/jpeg
  • png
  • svg
Bildearkiv

Last opp bilder til bildearkiv

For å laste opp bilder i bildebiblioteket, klikker du på ikonet Last opp. For å plassere bildet i en mappe, Velg den første mappen, og klikk deretter Last. Det går også utmerket å dra og slippe bilder til mappen etterpå.

Last opp bilder

Alle filer som er lagret i bilde-arkiv vil være søkbare i søkemotoren. Vil du skjule innholdet i bildearkiv, må du gå inn og markere at bildene ikke kan bli funnet i søkemotorresultater eller rettigheter-beskytte dem.

Opprette mappe i bildearkivet

Hvis du vil opprette en mappe i bildebiblioteket, klikker du Opprett ny. Gi på mappen et navn og klikk OK. Plasser bildene i mappen, Velg mappen og klikk deretter laste.  Ellers kan du flytte eksisterende bilder fra bildearkivet til mappen. Velg et bilde eller flere (hold CTRL-tasten når du velger) og deretter flytte bilder til mappen.

Opprett ny mappe bildarkiv

Sett inn metadata i bilder

For å gi et bilde en generell bildebeskrivelse, gjør dette:

1. Velg bildet som du vil legge til en beskrivelse av

2. Til høyre velger du feltet for bildebeskrivelse. Fyll ut verdien.

3. Klar!

Beskrivelse

Ikke forveksle dette med bildebeskrivelsen som er tilgjengelig som en alternativ på hver bildmodul.

Fjerne bilde

For å fjerne et bilde fra bildebiblioteket, finn bildet og velg den. Høyreklikk på bildet, og velg Fjern.

Fjern

Bildet er nå i papirkurv (inntil noen tømmer papirkurven). Så kan du alltid gå til papirkurven og gjenopprette hvis du slettet feil bilde.

Hvis du prøver å slette et bilde som brukes på nettsiden finner du informasjon om dette:

Er du sikker?

Enten må du gå til respektive side og fjerne bildmodulen før blden kan fjernes fra bildearkiv, eller velg å ikke slett bildet. Hvis du fjerner bildet og forkaster meldingen, blir det et rødt kryss på nettsidene (fjernet bilde).

Denne funksjonen krever at du har "Vis arkiv".

Denne siden ble publisert: 2019-03-04