Lenker

Oppretter en kobling i SiteVision, fremhever du koblingen, og Klikk koblingsikonet. Så brett den ned en liste der du kan velge mellom ulike koblingstyper.

Skapa länk

Du kan også høyreklikke en tekst og velg "Sett inn link".

Sett in lenke

Opprette lenke til en intern side

En intern side er en link til en side på ditt eget nettsted.

Å opprette en lenke til en intern side

1. Merk teksten som skal lenkes.
  2. Klikk på linkene og velg intern side i listen.
  3. En ny visning åpnes med koblingstypen intern side. Du kan endre koblingstypen fra denne listen hvis du valgte feil type kobling.
  4. Interne sider, hele strukturen på området. Du kan deretter velge siden du vil koble til eller søk for siden
  5. Klikk på OK. Visningen går tapt.
Skapa en länk till en intern sida

Bruk ankere

Bruk ankeret er et alternativ vises bare i den interne koblingen.

Opprette en lenke til en ekstern side

En ekstern side er en link til et annet webområde.

Å opprette en lenke til en ekstern side

1. Merk teksten som skal kobles.
  2. Klikk på koblinger og velge ekstern side i listen.
  3. En ny visning åpnes med koblingstypen ekstern side. Du kan endre koblingstypen fra denne listen hvis du valgte feil type kobling.
  4. Fyll ut adressen. For eksempel www.google.se. Hvis "http:\/\/" ikke er angitt, vil systemet håndtere dette og legger det. du kan også lime inn en kopiert link med CTRL + C.
  5. Under installasjonen , kan du sjekke den Åpne i nytt vindu hvis du vil.
  6. Klikk på OK. Visningen går tapt.
Extern side

Opprette en lenke til en fil

Brukes til å koble til en fil. Filen kan rulles fra Arkiv Arkiv i SiteVision eller Hentet fra datamaskinen og legge den til ønsket plassering i filarkivet.

Å opprette en lenke til en fil

1. Merk teksten som skal kobles.
  2. Klikk på koblinger og velge filen i listen.
  3. En ny visning åpnes med koblingstypen filen. Du kan endre koblingstypen fra denne listen hvis du valgte feil type kobling.
  4. Hvis du skal lenke til en fil, må det lastes i SiteVision. Søke etter filen, eller velg siden du vil koble til i filarkivet.
  5. Hvis filen ikke finnes i filarkivet å velge mappen du vil laste opp filen, og klikk koblingen laste. Et nytt vindu åpnes der du kan velge en fil fra datamaskinen og laste opp.
  6. Under installasjonen , kan du sjekke den Åpne i nytt vindu hvis du vil.
  7. Klikk på OK. Visningen går tapt.
Lenke fil

Opprette en lenke til en gruppefil

Brukes til å koble til en gruppe. En gruppe er en kobling som ligger på en gruppe-siden når du har aktivert sosialt samarbeid. Filen kan være bladde fra en visning som viser gruppene du er medlem av.

Å opprette en kobling til en gruppefil for Programbehandling

1. Merk teksten som skal kobles.
  2. Klikk på linkene og velg gruppen i listen.
  3. En ny visning åpnes med koblingstypen gruppen. Du kan endre koblingstypen fra denne listen hvis du valgte feil type kobling.
  4. Hvis du skal koble til en Program Manager group-fil må lastes i en gruppe du er medlem av. kikke for filen, eller Velg gruppen du vil koble til i filarkivet.
  5. Klikk på OK. Visningen går tapt.
Skapa en länk till en gruppfil

Opprette en lenke til et bilde

Brukes til å koble til et bilde. Bildet kan fleip opp fra bildet arkivet i SiteVision eller Hentet fra datamaskinen og legge den til ønsket plassering i bildet arkivet.

Å opprette en lenke til et bilde

1. Merk teksten som skal kobles.
  2. Klikk på koblinger og velge bildet i listen.
  3. En ny visning åpnes med koblingstypen bildet. Du kan endre koblingstypen fra denne listen hvis du valgte feil type kobling.
  4. Hvis du skal koble til et bilde, må det lastes i SiteVision. Søk etter bilde, eller velg bildet som du vil koble til bildebiblioteket.
  5. Hvis bildet ikke er i filen, velger du mappen du vil laste opp bildet, og klikk koblingen laste. Et nytt vindu åpnes der du kan velge et bilde fra datamaskinen og laste opp.
  6. Under installasjonen , kan du sjekke den Åpne i nytt vindu hvis du vil.
  7. Klikk på OK. Visningen går tapt.
Lenke bilde

Opprette en lenke til en e-postadresse

Brukes til å opprette en kobling til en e-postadresse (mailto:). Adressen angis manuelt. Når besøkende klikker koblingen åpner brukerens e-postklienten og adresse fylles automatisk.

Å opprette en kobling til en e-postadresse

1. Merk teksten som skal kobles.
  2. Klikk på linkene og velg e-postadresse fra listen.
  3. En ny visning åpnes med koblingstypen epostadresse. Du kan endre koblingstypen fra denne listen hvis du valgte feil type kobling.
  4. Fyll ut e-postadressen i feltet.
  5. Klikk på OK. Visningen går tapt.
E-postadresse

Opprette en lenke til et telefonnummer

Brukes til å velge telefonnummeret i koden som telefon koblinger (tel:). Det tilbyr muligheten til å direkte ringe nummeret, på samme måte som e-post lenker (mailto:) gir muligheten til å sende e-post.

Å opprette en kobling til et telefonnummer

1. Merk teksten som skal kobles.
  2. Klikk på linkene og velg telefonnummeret fra listen.
  3. En ny visning åpnes med type telefonnummer. Du kan endre koblingstypen fra denne listen hvis du valgte feil type.
  4. Angi fullstendige telefonnummeret, inkludert internasjonale prefikset, koble-selv om nummeret som vises på siden inneholder bare den lokale delen. Hvor gjør koblingen uansett hvor brukeren ringer.
  5. Klikk på OK. Visningen går tapt. 019-101010
Telefonnummer

Telefonnummeret kan bare inneholde tall og mellomrom. Det kan også starte med en + (for internasjonale prefiks).

Opprette en SharePoint-lenke

Brukes til å opprette en kobling til et dokument i SharePoint. Dette krever at du har lisens for SharePoint har aktivert Koble typer på Områdeinnstillinger.

Å opprette en lenke til et dokument i SharePoint

1. Merk teksten som skal kobles.
  2. Klikk på linkene og velg SharePoint-kobling i listen.
  3. En ny visning åpnes med koblingstypen SharePoint-kobling. Du kan endre koblingstypen fra denne listen hvis du valgte feil type.
  4. Klikk på knappen Koble til SharePoint åpne Sharepoint og peke ut dokumentet du vil koble til.
  5. Klikk på OK. Visningen går tapt.
Sharepoint

Opprette en VFS-lenke

Brukes til å opprette en kobling til et filsystem utenfor SIteVision. Dette krever at du har lisens for VFS og aktivert den Koble datatyper, klikker du Områdeinnstillinger.

Å opprette en lenke til VFS dokumenter

1. Merk teksten som skal kobles.
  2. Klikk på linkene og velg VFS-link i listen.
  3. En ny visning åpnes med koblingstypen VFS-link. Du kan endre koblingstypen fra denne listen hvis du valgte feil type.
  4. Velg filen du vil koble til.
  5. Klikk på OK. Visningen går tapt.
VFS-länk

Innstillinger

Brukte link beskrivelse

Her kan du avklare koblingsteksten med et koblingen beskrivelse. Det vil aldri bli den samme linken beskrivelse i koblingsteksten uten koblingsbeskrivelsen som vil ha mer beskrivende informasjon.

Ideelt skriver du så bra koblingsteksten du ikke trenger å bruke linken teksten.

En god koblingstekst, skal det være mulig å forstå hvor en link fører, selv om det er løftet ut av sammenheng. Fra perspektivet til tilgjengelighet hvor noen måte brukes, er det spesielt viktig at koblingene er forståelig selv når de er tatt ut av sammenheng.
Hvis koblingsteksten ikke er klart nok (for eksempel som Les flere lenker) du må fullføre koblingen med et koblingen beskrivelsesteksten (tittel tekst).

• Skrive viktigste i en kobling først.
    • Unngå å åpne koblinger med en «Les mer... ","gå til...". Dette unngår leseren unødvendig informasjon. Alle koblinger "gå" hvor som helst, og er ofte en depresjon.
    • Unngå linker som "Lær mer".
    • Ikke la flere koblinger på samme side med samme ordlyden kan føre til forskjellige sider. Et vanlig eksempel på dette er den "Les mer»koblinger som brukes flere ganger av nyheter på én side. Hvis du gjør dette, må du klargjøre hver kobling med en tittelteksten.
    • Hvis siden at koblingen er å ha en klar tittel som passer i sammenheng, brukes overskriftsteksten som koblingstekst. Vil det være enklere for brukeren å bestemme at de er på rett sted.
    • Unngå å ha flere koblinger med forskjellige formuleringer som fører til samme mål.
    • Hvis du vil klargjøre videre koblingen, velg koblingsteksten beskrivelse og fyll i beskrivelsen.

Åpne i nytt vindu eller tab

Her kan du velge å åpne koblingen i et nytt vindu eller ny tab.

Denne siden ble publisert: 2019-05-23