Opprett tabell

Opprette en tabell, velger du tabell i hovedverktøylinjen eller høyreklikker du teksten der du vil sette inn en tabell, og velg alternativet "Sett inn tabell".

Opprett tabell

Ikonen tabell i verktygslisten

Deretter kan du velge hvor mange rader og kolonner i tabellen som en start. Velg som mange rader og kolonner, kan du velge maksimalt 10 rader og 10 kolonner. Klikk for å opprette tabellen etter at du velger hvor mange rader og kolonner. Vil flere rader eller kolonner, og klikk på den andre størrelse. Dette viser en annen visning:

Storrelse

Fyll ut hvor mange kolonner og rader du vil ha. Det første feltet er antall kolonner og antall rader av andre. Angi en verdi eller klikker opp eller ned-piltastene.

Tabelltyper

Hvis systemansvarlig har angitt tabelltyper å vise hvilken tabell som er merket som standard. Ideen av bordet er administratoren for å bestemme hvordan tabellen vil se ut for å opprette et ensartet utseende for nettstedet. Området kan derfor administratoren innstillingen:

• stilen for overskrift og tabell
  • kantlinjer
  • hver andre linje coloring
  • celleavstand
  • cellemarger
  • bakgrunnsfargen for overskrifter
  • forståelsesfull tabeller

Brukeren kan deretter velge å endre tabell (tabellvisningstype er standard). Opprette helt tabeller (dvs velge innstillingene i tabellmodulen), "Deal tabell".

Legge til tekst i tabellen

Skrive inn tekst, velger en celle og skrive inn teksten. Flytt til en annen celle, Bruk kategorien, piltastene eller klikke en annen celle.

Cellen blir større når du fyller ut informasjonen, men kan justeres når du går videre til den neste cellen.

Resultat av infogad tabell

Når du limer inn en tabell (for eksempel kopiert fra Excel) lime den inn i textmodulen. Hvis du prøver å lime det inn i en eksisterende tabell ende opp all informasjon i en celle.

Fjern teksten i tabellen

Merk cellen, og slette eller overskrive informasjonen i en celle.

Slette en hel rad\/kolonne\/tabell-høyre-klikk og velg:

• Fjerne tabellen -hvis du vil slette hele tabellen
  • Rad -> Slett rad -hvis du vil slette raden som er valgt.
  • Kolonne -> Slett kolonne hvis du vil fjerne kolonnen som er valgt
Högerklick - ta bort kolumn

Exempel på ta bort kolumn

Tabelltitler

På toppen av tabellen viser en tabelltittel (tekst). Dette kan du velge å fjerne (Slett) eller overskrive med passende tekst for tabellen.

Tabellbeskrivning

Hvis du sletter tabelloverskrift og vil ha det igjen, høyreklikker du tabellen og velger Egenskaper for tabell, og sjekk boksen "bruke tabelltittel" (trykt på siden)

Denne siden ble publisert: 2019-05-23