Logga

Ämneslista

Ett ämne är ett flöde som inte är hör till en specifik användare eller grupp. Det är en form av konversation mellan två eller flera användare som presenteras på en specifik sida på webbplatsen. Enbart de personer som är med i ämnet kan se och delta i konversationen, som en stängd grupp i SiteVision intranät. Funktionen fungerar ungefär som direktmeddelande i Slack. Det är alltså ett snabbare sätt att starta en diskussion med dina kollegor.

Ämneslista listar de ämnen en användare är medlem i. Klicka på ett ämne för att visa det i modulen Ämnestidslinje.

Exempel ämneslista

Skapa ämne

Klicka på plusknappen för att skapa ett ämne. En ny vy visas där du kan fylla i ämne, beskrivning och lägga till medlemmar:

Skapa ämne

Lägg till medlemmar genom att börja skriva deras namn och markera dem i listan. Klicka enterslag för att lägga till dem.

Meny i ämneslistan

Det går att klicka på menyn vid ett ämne för att Lämna ämne eller Lägga till medlemmar.

Menyn vid ämnen
  • Lämna ämne - Om du inte längre vill se ämnet i din ämneslista
  • Medlemmar - Här kan du lägga till medlemmar

Om du är ämnesadministratör och har behörigheten "Hantera ämnen" så har du fler val när du högerklickar:

Meny ämneslista
    • Ta bort ämne - Tar bort ämnet. Du kan ta bort andras ämnen - det är en chans att "städa upp" eftersom du administrerar alla ämnen på webbplatsen.
    Ta bort ämne
    • Lämna ämne - Om du inte längre vill se ämnet i din ämneslista
    • Medlemmar - Här kan du lägga till och ta bort medlemmar
    Lägg till eller ta bort medlemmar
    • Redigera ämne - Här kan du byta namn på ämnet
    Redigera namn på ämne

Notifieringar

Du får en notifikation i notifikationsmodulen om någon svarar på ett meddelande du skrivit eller om någon gillar var du skrivit.

Nya meddelanden skickar inte ut någon notifikation men du ser att det finns nya meddelanden i ämnet i modulen som listar de ämnen du är medlem i. Dessa visas med en vit siffra i en grön ring. Klickar du på notifieringen visas ämnet i ämnestidslinjen och notifieringen försvinner.

Notifiering ämneslista

Meny (kugghjulet) vid Mina ämnen

Vid kugghjulet kan du komma åt ALLA ämnen om du har behörigheten "Hantera ämnen". Du administrerar då alla ämnen på webbplatsen.

Visa alla ämnen

Inställningar Ämnen

I modulen finns det bara en inställning:

• Största höjd för ämneslistan - Här ställer du in största höjd för modulen. Standardinställningen är 400 px hög. Är det fler inlägg än höjden så blir det scroll på rutan.
    Inställningar ämneslista

Denna sida publicerades: 2020-05-19