Lägg till CSS-fil via HEAD-element

Om du är utvecklare och t ex har gjort en egen modul/portlet eller har gjort någon form av specialscript så kan det finnas tillfällen då du behöver kunna infoga egen CSS-kod. Då har du två val: Denna sida behandlar alternativ 1.
Fördelen med alternativ 1 är att du kan se till att den CSS-kod du skriver bara används på de ställen där de behövs. Läggs koden under dessa förutsättningar istället in direkt i webbplatsens CSS-fil så blir den, i onödan, större på alla sidor.
Behörighet! Denna funktion kräver att man har behörigheten "Hantera element i HEAD".

Ett exempel på resultat

Utan något HEAD-element så ser HTML-koden för en webbsida A ut enligt nedanstående (webbplatsens CSS-fil inramad i rött):

Läggs sedan nedanstående HEAD-element till på sida A så infogas CSS-filen i HTML-koden som ett link-element (efter webbplatsens CSS-fil, se de två inramningarna):