Webbplatsens CSS-fil

I SiteVision slipper du som användare normalt sett skriva CSS-kod. SiteVision tar hand om det åt dig beroende på vilka inställningar du gjort för t ex formatmallar. Resultatet, dvs 'CSS-koden', lägger SiteVision in i webbplatsens CSS-fil. Varje webbplats på en SiteVisionserver har en helt egen CSS-fil.

För varje sidvisning som görs så lägger SiteVision ut en referens till webbplatsens CSS-fil i HTML-koden som skickas till besökarens webbläsare.

Om CSS-filen inte redan finns på besökarens dator så laddar webbläsaren ned CSS-filen. Finns filen så använder webbläsaren den direkt. CSS-filer kan därmed sägas vara ett sätt att minska nätverkstrafiken och snabba upp nedladdningen av webbsidor.