Skärmdump på fliken Inställningar

Formateringsmönster

Använd fördefinierat mönster

Här finns de fördefinierade mönster av dagens datum (dag, månad på olika sätt) som visas högst upp på denna sida. Välj det format som önskas i dropplistan.

Använd inledande versal för månader och dagar

Här bestämmer man om man vill att månader och dagar skall skrivas ut med versaler.

OBS! Denna gäller bara om man väljer fördefinierat mönster, inte om man använder eget mönster.

Använd eget mönster:

Här kan man själv skriva sin variant av dagens datum om inget av de fördefinierade mönstren passar. Exempelvis kan man skriva ut veckonumret genom att ange bokstaven w:

Skärmdump på exempel av eget mönster i modulen Idag

Vill man skriva ut vanlig text innan mönstret så får man sätta texten inom apostroftecken(''). All text inom apostroferna tolkas då som vanlig text.

Vanlig text inom fnuttar

TIPS! Läs mer på suns webbplats i dokumentationen för klassen SimpleDateFormat för hur man kan skriva egna formateringsmönster om de fördefinierade inte passar. http://download.oracle.com/javase/1.4.2/docs/api/java/text/SimpleDateFormat.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utseende

Formatmall

Här väljer man med vilken formatmall dagens datum skall skrivas ut.