Kartor

Fliken Kartor

Välj kartor

Här väljer man de kartor som finns tillgängliga. Just nu är det kartvarianter av Google eller Bing. För att Googlekartorna ska fungera måste man registrera en nyckel på webbplatsen. När man klickar på en karta i listan så hamnar den i "Valda kartor".

Valda kartor

Valda kartor kommer att finnas som alternativ i visningsläget. Den som är markerad med blå punkt är den typ av karta som kartan kommer att öppnas med. Därefter visas övriga valda kartor som länkar i bilden.

Tips! Välj inte för många alternativ om det är en liten karta.

Vald karta

Kartstorlek

Här kan man välja att ange en egen storlek eller använda någon av de tre förvalda storlekarna:

• Liten - 300px * 250px
  • Mellan - 640px * 480px
  • Stor - 800px * 600px

Väljer man Egen inställning så får man fylla i fälten Bredd och Höjd.

Sätt ut kartnål

Klicka på knappen Sätt ut kartnål och markera sedan en punkt i kartan och klicka för att få en kartnål.

Tips! Kartnålen ritas ut så fort man klickar i kartan, så zooma in först/gå till rätt ställe innan du klickar på knappen Sätt ut kartnål.

Kartnål

Ta bort kartnål

Ta bort den befintliga kartnålen genom att klicka på knappen Ta bort kartnål.

Visa

Här kan man välja att visa fler inställningar i kartan. Ingen av alternativen kommer att visas i redigeringsläge.

Verktyg

Visar verktyg för att mäta längd och yta.

Verktyg

Måttstock

Visar skala nere i vänstra hörnet.

Måttstock

Panoreringsverktyg

Visar navigering och zoomverktyg till vänster i kartan.
Panoreringsverktyg

Dela karta

Klickar man på länken Dela/spara denna karta längst ner i mitten på kartan så öppnar sig ett fält med en länk till kartan. Enklast för att markera hela länken är att stå i fältet och välja CTRL+A (markera allt) och sedan CTRL+C (kopiera).
Dela/spara denna karta

Denna karta används som utskriftsversion

Om man har förberett en karta för utskrift så kryssar man i denna ruta. Fyll i adressen till den utskriftsvänliga kartversionen. Då öppnas automatiskt en utskriftsidalog.

OBS! Det går att ha två Google Maps-kartor på samma sida och en Bing-karta.

OBS! Modulen Karta fungerar som en extern modul vilket innebär att den inte kan nyttja alla SiteVisions inbyggda funktioner. Det innebär bland annat:

• Utropstecknet (för ändrad webbsida) visas inte om man enbart ändrat på kartmodulen
  • Systemvärden (senast publicerad, senast ändrad, senast ändrad av o.s.v.) lagras ej om man enbart ändrat på kartmodulen
  • Kartmodulens språk styrs av sidans språkinställning