Fliken Verktygsfält på layout

Med fliken Verktygsfält kan man välja att visa verktygsfält. Då visas modulen/layoutens namn som en rubrik i ett fält som går att minimera eller maximera. På det sättet kan man välja att få den vy man själv vill ha som användare.

Skämrdump på fliken Verktygsfält

Aktivera verktygsfält

Om man vill visa verktygsfältet så kryssar man i denna ruta. Som standard blir det då en rubrik på modulen.

Visa ingen rubrik

Om man inte vill ha någon rubrik.

Visa egen rubrik

Här visas automatiskt modulens/layoutens namn. Det går även att fylla i en egen rubrik.

Formatmall

Vilken formatmall som rubriken ska skrivas ut med.

Valbar vy ikon

Enbart aktiverad på layouter som har en anpassad vy.

Bakgrundsbild

Denna kryssar man i om man vill ha en bakgrundsbild på rubriken. Välj sedan bild genom knappen Bläddra.

Tips! Om man inte vill ha en bakgrundsbild utan en bakgrundsfärg eller annan färg på ramen så ställer man in detta under Egen stil.

Storleksförändring

Om man vill ha möjlighet att visa enbart rubriken(minimerad), enbart den modulen på sidan (maximerad) eller normal (återställ) så aktiverar man denna.

OBS! Man måste sätta en bredd på en modul med verktygsfält om den har inställningen "Tillåt storleksförändring via verktygsfältet" och ligger i en kolumnvis layout. Annars tar verktygsfältet allt utrymme ända ut till höger och knuffar ner innehållet.

Minimerad ikon

Välj ikon för minimerad i listan. Standardikon är Pil nedåt. Med en minimerad vy är verktygsfältet stängt (man ser bara rubriken) samt övriga moduler på sidan.

Minimerad standardikon

Minimerad standardikon

Maxinerad ikon

Välj ikon för maximerad i listan. Standardikon är Pil uppåt. Med en maximerad vy ser man enbart det innehåll som finns i verktygsfältet. Man ser alltså inte övriga moduler på sidan.

Maximerad standardikon

Maximerad standardikon

Normal ikon

Välj ikon för normal i listan. Standardikon är Pil uppåt och nedåt. Med en normal vy (Återställ) ser man verktygsfältet öppet samt övriga moduler på sidan.

Normal  standardikon (Återställ)

Normal standardikon (Återställ)

OBS! Ikonerna syns enbart i visningsläget! Maximerad ikon finns enbart på moduler, inte layouter.

OBS! Om jag som besökare väljer minimerad vy och lämnar webbplatsen så kommer detta verktygsfält att vara minimerat för besökaren nästa gång den besöker webbplatsen. Inställningarna sparas alltså.

Anpassad vy

De här inställningarna syns enbart om du har ställt in valbara vyer på layouten.

Använd egen ikon

Byt ut standardikonen för att välja en valbar vy.

Valbar vy standardikon

Valbar vy standardikon

Valbar vy egen ikon

Valbar vy egen ikon

Visa vynamn som rubrik

Använd vynmanet för layouten som rubrik för vyn.

Visa verktygsfältet minimerad som standard

Denna kryssar man i som redaktör om man vill att verktygsfältet alltid ska vara minimerat första gången en besökare kommer in på sidan. Sedan väljer besökaren själv vilka fält som ska vara minimerade/maximerade.

Avancerat

Egen stil

Här kan man ställa in om man exempelvis vill ha en bakgrundsfärg i verktygsfältet. Fyll i CSS.