Panelen Mobilapp

På denna panel kan du aktivera mobilappen och göra inställningar för den.

Inställningar för mobilapp

För de kunder som har licensen Sitevision intranät 2020 så finns det en mobilapp. För att komma igång med appen behöver webbplatsen uppfylla följande krav.

• Ha Social Collaboration aktiverat på webbplatsen
  • Ha ett certifikat för krypterad trafik via https
  • Ha licens för Social Collaboration och Mobilapp
  • Ha ett tilläggscertifikat från Sitevision AB

Mobilapp

Aktivera mobilapp

Bocka i denna för att aktivera mobilapp.

OAuth2 provider för inloggning

Inloggningsmetod

Här pekar du ut inloggningsmetod som sätts upp under panelen "OAuth2-provider" under "Webbplatsinställningar".

Nyheter

Använd arkiv för att visa nyhetsflödet i mobilappen

Här väljer du de arkiv som ska vara aktiva i mobilappen. Klicka på knappen Lägg till arkiv för att peka ut de arkiv som ska vara aktiva.

Använd etiketter för att styra nyhetsflödet i mobilappen

Här väljer du de etikettgrupper och etiketter som ska styra nyhetsflödet i mobilappen. Ett exempel kan vara att låta användaren själv välja vilka nyheter den vill se. För exempel - titta på sidorna om mobilappen

Använd användarfält för att styra nyhetsflödet i mobilappen

Du kan också peka ut användarfält som nyhetsflödet ska baseras på. Det är då värdet som står i användarfältet som används. Ex. Om Stockholm är värdet på ditt användarfält "Ort" och sen sätter du en etikett på en nyhet med "Stockholm" så kommer nyhetsflödet visa den nyheten.

Tillåt push-notifieringar till mobila ennheter

Denna ruta bockar du i om valet "Skicka push-notifiering till mobila användare" ska synas när du publicerar en nyhet.

Så här ser det ut i publiceringsdialogen vid tillåtelse av push-notifikationer till mobila enheter:

push-notis

OBS! För att få skicka push-meddelanden krävs behörigheten "Skicka Push-notifieringar".

Dölj innehåll i push-notiser

Denna bockar du i om det enbart ska stå att du har fått en notis i pushmeddelandet. Det vill säga inget innehåll visas på displayen.

Push-notiser

När mobilappen aktiveras på webbplatsen syns nya alternativ i modulen Notifieringar. Beroende på vilka kryssrutor användaren bockar i så kommer push-notiser skickas ut vid händelser på intranätet.

Läs mer om inställningarna i modulen Notifieringar.

Användarfält

Liten vy

Liten vy används vid sökning av personer i appen. Användarfälten måste vara av fält typen: "Text" för att synas i söklistan.

Stor vy

Stor vy används på profilsidan i appen.

Kontakta Sitevisions Produktsupport för att få tillgång till tilläggscertifikat, samt licens för Mobilappen.

Det gäller både för kunder med egen drift samt kunder i Sitevision Cloud.

Mobilappen finns att ladda ner där appar finns. Sök efter Sitevision. Appen finns för iPhone-användare och Android-användare.

För att läsa mer om vad som går att göra i mobilappen samt se skärmbilder. Gå till Mobilapp-sidan.