Skärmdump på inställningar för modulen Skript

OBS! Hjälp med skript ingår inte i supportavtalet.

Visa i redigeringsläge

Medför att resultatet av skriptet visas i redigeringsläget. Annars visas följande meddelande: Denna modul visas endast online.

OBS! Kryssa bara i denna om du vet att dina skript inte påverkar redigeringsläget! Annars kan det medföra att sidan inte går att nå för redigering.

JavaScript

Fält för inmatning av JavaScript. Skapade variabler förs över till Velocity.

Velocity

Fält för inmatning av Velocity-skript. En enkel introduktion till Velocity finns på vår utvecklarwebb (endast engelska).

Ändra skript i extern editor

Om man skall göra ändringar i skriptet kan det vara lättare att öppna filen i en externt program (tex UltraEdit) för att kunna söka osv.

Första gången man klickar på denna knapp får man peka ut vilket program som skall användas. Därefter kommer den att öppna skriptet i det utpekade programmet. Inställningen lagras på den dator där man ställer in det.

Tips! Vill man ändra program håller man nere Shift när man klickar på denna ikon så får man upp bläddra-knappen igen och kan välja en annan textredigerare.

Spara till fil

Läser in sparad data i skriptmpdulen till det externa program man valt under Ändra skript i extern editor.

Testa

Sparar och exekverar skriptet utan att dialogen behöver stängas.

Backa

Backar skriptet till status innan test.

OBS! Om man använder dynamiska mallar skall man sätta en storlek på modulen för att den skall visas i visningsläge. Detta gör man genom att högerklicka på modulen och väljer Egenskaper. Under fliken Inställningar kan man ställa in bredd och höjd.