Lathund Sätta behörighet på fil och bildarkiv

För att alla skall få tillgång till fil — och bildarkivet måste användarna ha skrivrättigheter på dessa arkiv. Detta gör man enklast genom att lägga till roten på katalogen (den behållare som ligger högst upp i katalogtjänsten) och ger den en roll som har skrivrättigheter. Då får alla i katalogtjänsten tillgång till bild- och filarkivet. Dock måste man ju ha tillgång till en SiteVision-sida för att kunna nyttja dessa så alla som finns i katalogtjänsten som inte har tillgång till en SiteVision-sida kommer naturligtvis inte åt detta.

1. Växla till bildarkivet

Skärmsump på bildarkivet

2. Välj Egenskaper på bildarkivet
3. Välj Säkerhet och klicka på plusknappen för att lägga till en användare/grupp/mapp.

Skärmdump på lägg till användare
4. Ett nytt fönster öppnas "Lägg till". Klicka på fliken Bläddra. Markera den "behållare" som ligger högst upp och klicka OK.
Skärmdump på markerad gruppi katalogen
5. Markera "behållaren" och koppla den till en roll med skrivrättigheter.
Skärmdump på koppling användare och roll

6. Upprepa för filarkivet.