Under meddelanden ser man pågående aktiviteter och meddelanden i ett startat publiceringsflöde. Att skapa och ställa in publiceringsflöden är en behörighet som måste aktiveras centralt på webbplatsen.
Det går också att skicka meddelanden till andra användare som inte rör publiceringsflöden. I texten nedan är dock all fokus på meddelanden ihop med publiceringsflödet eftersom det är vanligaste användningsområdet.
Man får ett meddelande om man är uppsatt som ägare eller notifiering av ett steg i publiceringsflödet. Om man har fått ett meddelande så visas det genom en gul ikon till höger på meddelandeikonen:
Om man väljer alternativet Meddelanden öppnas ett nytt fönster där man ser meddelanden och aktiviteter (justering, granskning).

Klicka på raden med ämnet för att få mer information. Ikonen med ett brev innebär meddelande och ikonen med en checklista är en aktivitet.
Här kan man skicka ett meddelande till någon annan, antingen genom att leta upp användaren i katalogen eller ange en e-postadress.
Aktiveras när man markerar ett meddelande eller aktivitet i listan. Mottagare och ämne är då redan ifyllt så det räcker man att ange en kommentar.
Tar bort markerat meddelande eller aktivitet i listan.
Uppdaterar listan med meddelanden.
Klickar man på meddelandet så ser man meddelandet.
Klickar man på aktiviteten visas mer information om publiceringsflödet:

Om man står på en annan sida än sidan som publiceringsflödet gäller så kan man klicka på denna knapp för att komma till den aktuella sidan.
Här kan man se loggar för publiceringsflödet.

Här fyller man i en kommentar till publiceringsflödet samt anger om det skall godkännas eller avslås.
Oavsett om man väljer Godkänn eller Avslå, så får man en bekräftelseruta.


När man godkänt granskningen fortsätter publiceringsflödet till nästa steg.
Sidan uppdaterad:
Nästa generations publiceringsverktyg är här!