Modulen Alla grupper visar alla grupper som en användare är medlem i.
Denna modul används tillsammans med modulen Grupper på profilsidan som innehåller en länk, "Visa alla grupper (X)", som leder till en målsida där denna modul finns placerad.
.png)
Ikonerna längst upp till vänster används för att visa mer eller mindre information om respektive grupp. Detta gör det lättare att skaffa sig en överblick, om antalet grupper är stort.
Genom att fylla i tecken i inmatningsfältet för filtrering, så visas enbart grupper där dessa tecken ingår i namnet.
När en användare tittar på sina egna grupper så är det möjligt att lämna en grupp genom att klicka på krysset som visas när muspekaren förs över gruppen.
Om man är den sista administratören som är kvar i gruppen så kommer man få en fråga om man verkligen vill lämna gruppen. En konsekvens av att som sista administratör lämna en grupp är att gruppsidan avpubliceras och att ingen längre kommer att kunna komma åt gruppen.
OBS! Administratörer som har tillgång till redigeringsgränssnittet kan alltid gå in och publicera gruppsidan på nytt. Om detta sker så är det viktigt att en ny administratör anges.
När en användare tittar på sina egna grupper så är det möjligt att lägga till nya grupper via knappen "Lägg till grupp". En förutsättning för att detta ska gå är att användaren har rätt behörighet, i annat fall så kommer inte knappen att visas.
När en ny grupp skapas så måste namn och typ av grupp att väljas. Det är också möjligt att ange en beskrivning av gruppen för att exempelvis förtydliga vad syftet med gruppen är.
Mer information om att lägga till grupper finns under Tema Social Collaboration.
Behörighet!
För att kunna skapa grupper krävs behörigheten Skapa gruppsida i gruppmappen där gruppen skapas.
För att kunna skapa slutna grupper krävs behörigheten Skapa slutna grupper i gruppmappen där gruppen skapas.
Denna modul kräver licensen Social Collaboration.
Sidan uppdaterad:
Nästa generations publiceringsverktyg är här!