Registrera applikation hos Twitter

För att få hämta information från Twitter så behövs OAuth-uppgifter som Twitter känner till. För att få sådana uppgifter måste man registrera en applikation med hjälp av sitt Twitter-konto på https://apps.twitter.com

Sign in

1. Klicka på sign in för att logga in eller skapa konto

Logga in

2. Logga in med ditt konto eller välj Registrera dig nu för att skapa ett konto.

Nedan visas en exempelbild på hur det kan se ut efter att du skapat en applikation. Gå till fliken Keys and Acess Tokens. De uppgifter som behövs i Twitter-sökning är gulmarkerade.

fliken Keys and Acess Tokens

3. Gå till fliken Keys and Acess Tokens. Här hittar du Consumer key/secret och Access token/secret (gulmarkerade)

Tänk på att varje applikation har en "rate limit", dvs med hjälp av applikationsuppgifterna får man bara göra ett visst antal anrop per tidsperiod (180 sökningar per 15 minuter).

Twitter-sökning cachar resultat en minut för att undvika att gränsen överskrids men du bör se till att registrera flera olika applikationer om du använder flera olika Twitter-sökningsmoduler.

Denna sida publicerades: 2015-05-05