Stöd för sökning på synonymer

Här ställer man in synonymreglerna för sökindexet.

Lägg till synonymer

Klicka på plus-knappen för att lägga till synonymer. En tom rad läggs då till i tabellen som du kan skriva i.

Formatering

Separera synonymerna med kommatecken och inled den kommaseparerade strängen med dent "korrekta" ordet. Se exempel i bilden ovan.

En mer utförlig dokumentation av hur synonymer kan specificeras finns på Solr Wiki.

Ta bort synonymer

Markera den rad du vill ta bort och tryck på minus-knappen.

Importera synonymer

Tryck på importera-knappen (ikonen med en grön pil) och peka ut den synonymfil som skall importeras.

OBS! För att en ändring av synonymer eller stoppord ska börja användas krävs att indexet indexeras om.

När du gjort alla dina ändringar och sparat detta. Gå då in i index-dialogen igen och skapa om indexet genom trycka på Indexera-knappen på Sökindex-fliken. I fönstret för omindexering skall du välja "Skapa ett helt nytt index som ersätter det gamla".

Denna funktion kräver licens för "Sökpaket 1".