Sökindex

Det går att lägga till egna sökindex för en webbplats. Indexet pekas ut sökmoduler på webbplatsen. Det egna sökindexet kan innehålla till exempel synonymer, prioriterade träffar, "menade du", fält och stoppord. Det går även att ta ut statistik för sökindexet.

Under fliken Sökindex hittar du information om indexets storlek. Det går även att uppdatera, optimera och omindexera det egna indexet.

Namn

Sökindexets namn

Indexets namn. När du skapar ett index namnger du indexet här. Det är det namn som kommer identifiera indexet i sökmoduler.

Information

Indexstorlek

Information om fysisk storlek på det gemensamma sökindexet på servern samt antal indexerade objekt (bild/fil/sida). Klicka på "Uppdatera" för att se aktuell status.

Borttagna objekt

Visar antal borttagna objekt från det gemensamma sökindexet.

Sökväg

Sökväg till indexet. Möjliggör manuell borttagning av indexet från serverns filstruktur.

Verktyg

Ställ sökfråga

Här kan man ställa en sökfråga för att få fram fullständig information om sökindexet som kan vara till nytta vid avancerad utveckling av sökskript.

Optimera sökindex

Här går det att optimera sökindexet för att göra det mindre.

Omindexering

Klicka på knappen Indexera för att starta en ny indexering. En dialogruta öppnas där det går att välja var i strukturen indexeringen ska ske. Välj mellan navigator/sidor, filarkiv, bildarkiv och id-nummer. Det är även möjligt att indexera om alla noder i en klustrad miljö via den här dialogrutan.

Klicka i Skapa ett helt nytt index som ersätter det gamla för att generera ett helt nytt index.

Behörighet! Denna funktion kräver licensen "Sökpaket 2" och behörigheten "Hantera sökindex".