Redigeringsyta

I redigeringsytan “byggs" webbsidan och dess innehåll. Webbsidan bygger sedan i sin tur på en mall. Mallen har en innehållsyta i mitten (Mittenspalt) där redaktören kan lägga till moduler. Ytor som redaktören har rätt att ändra i markeras med en streckad linje.

Webbsidan i exemplet nedan bygger på en mall som har en innehållsyta som heter Mittenspalt (se Innehållsrutan till vänster).

Skärmdump på hela redigeringsytan

Innehållsytan är det område där moduler kan placeras. Det finns två moduler i exemplet ovan: rubrik och tabell. För att göra ändringar i modulen, för muspekaren över den i redigeringsläget. En ram visas runt modulen. Dubbelklicka på det markerade området för att öppna. Det går också att markera modulen i innehållsträdet i Innehållsrutan och dubbelklicka för att göra ändringar.

Användare med rättigheten "Lägg till absolut innehåll" kan lägga till innehållsytor utanför det område som är markerat i mallen för sidan. Modulerna kan då placeras fritt och blir absolut positionerade.