Lägga till en text med en länk

1. Markera den sida som du vill lägga till en ny textmodul på i navigatorn.

2. Markera innehållsytan under Innehåll i sidolisten. I detta exempel heter innehållsytan Mittenspalt.

Innehållsytan Mittenspalt
3. Välj snabbikonen "Lägg till text".
Lägg till text

4. En textmodul läggs till under Innehåll och i redigeringsytan.

5. Markera texten i redigeringsgränssnittet och skriv dit din nya text. tex Läs mer om: Verksamhetsberättelse SiteVision

Skriv i textmodulen

6. Markera ordet du vill länka och välj ikonen för länk antingen i vertygslisten (eller CTRL+L om du gillar snabbkommandon) eller genom att högerklicka på markeringen.

Förstora bilden

7. En länkväljare öppnas. Det finns fem olika typer av länkar:

• Intern webbsida — en länk inom den egna webbplatsen
  • Extern webbsida — en länk till en annan webbplats
  • Dokument/fil — en länk till en fil i filarkivet
  • E-postadress — en länk till en e-postlänk
  • Bild — en länk till en bild i bildarkivet.
Länkdialogen
8. I detta exempel väljer vi Intern webbsida och markerar den sida som vi vill länka till.
9. Fyll i om länkbeskrivningstext skall användas eller inte. Om länken är tillräckligt bra skriven behöver man inte ange någon mer länkbeskrivning. Om man vill att fönstret skall öppnas i ett nytt fönster, markerar man rutan "Öppna i nytt fönster" .
10. Klicka OK. Klart!
Länk tillagdFörstora bilden