Under fliken Allmänt ställer man in vilka fält som besökaren ska få fylla i gästboken samt fältbredd på fälten.

Skärmdump på fliken Allmänt

Inmatningsfält

Här anger man vilka fält man vill visa. Följande alternativ finns:

• namn (skrivs ut i inläggets huvud)
  • e-postadress (skrivs ut med en e-postikon i inläggets sidfot)
  • hemsida (skrivs ut med en husikon i inläggets sidfot)
  • plats (skrivs ut i inläggets sidfot)

Fältbredd

Här bestämmer man hur breda inmatningsfälten skall vara. Standard är 30 tecken. Det går att öka eller minska med pil upp respektive pil ner.

Skapa inlägg

Inlägg skapar man via en länk "Nytt inlägg". Denna kan man välja att visa överst, underst eller på båda ställena. Har man mer än 10 inlägg visas också en sidnumrering som visas till höger om "Nytt inlägg".