Onlinehjälpen

CSS-klassnamn

Detta kan ses som en mer avancerad variant av dekorationer där den grundläggande skillnaden är att ett CSS-klassnamn inte behöver ha en implementation i SiteVision.

Denna funktion är huvudsakligen avsedd för webbplatser som av någon anledning vill ha CSS-kod i en CSS-fil (infogad i SiteVisions egna eller i separat fil som är inlänkad via tillägg i HEAD) men ändå på något sätt kunna låta redaktörer styra vilken/vilka CSS-klasser som en modul skall ha.

Registrera CSS-klassnamn


På webbplatsen registrerar man de CSS-klassnamn som finns deklarerade i en CSS-fil och som skall kunna appliceras av redaktörer på moduler. Det går även att deklarera egna CSS-regler här direkt (dock bör man i så fall, om det är möjligt, överväga att skapa en dekoration istället).
Behörighet! Denna modul/funktion kräver att man har behörigheten "Hantera formatmallar".

Applicera CSS-klassnamn


En redaktör kan ta egenskaper på en modul eller layout och på fliken Dekorationsegenskaper välja en eller flera CSS-klassnamn som finns registrerade på webbplatsen.
Behörighet! Denna modul/funktion kräver att man har behörigheten "Hantera webbsidelayout". Dvs alla har inte rätt att högerklicka på en modul/layout och göra inställningar.
Klickar redaktören på Ändra-knappen så kommer ett nytt fönster upp där denne kan välja noll eller fler CSS-klassnamn. (För att ta bort/avmarkera ett val, håll in Ctrl-tangenten och klicka på det markerade valet)
Om redaktören väljer att applicera CSS-klassnamnet "Green (active)" så ser den resulterande HTML-koden ut enligt nedan (notera att det är klassnamnet, "green_a", som skrivs ut):
<div class="green_a" id="...">
   ...
</div>

Sidan uppdaterad:

Nästa generations publiceringsverktyg är här!

se-sto-pio-sv5-1.sitevision-cloud.net
3.135.183.89