Allmäntfliken i bildalbum

Typ av bildspel

Det finns tre olika typer av bildspel som man kan välja.

Miniatyrer (som öppnar bildspel)

Visar bilderna som miniatyrer som man sedan kan klicka på för att starta ett bildspel som öppnas i ett nytt fönster. Det går att ställa in hur många miniatyrer som skall visas.

Miniatyrer

Miniatyrer

Mappminiatyrer (mappar visas som miniatyrer)

Visar bilder från flera mappar. Den första bilden i respektive mapp visas som en miniatyr.  Klicka på en miniatyr för att starta ett bildspel som öppnas i ett nytt fönster.
Mappminiatyrer

Mappminiatyrer

Bildspel (visas integrerat i sidan)

Visar bilderna från en mapp. Den första bilden i mappen visas på sidan. När man bläddrar till nästa bild visas den på samma sida, inte i ett nytt fönster (som de andra två alternativen).
Integrerat
OBS! Om man byter typ till Bildspel (integrerat i sidan) så används javascript på sidan vilket innebär att man får uppdatera sidan för att se rätt resultat (högerklicka på sidan och välj Uppdatera). Gäller också när man gör förändring i modulen efter att man valt Bildspel (integrerat i sidan).

Bilder

Bildmapp

Här pekar man ut den mapp som skall ligga till grund för bildspelet. Klicka på Bläddra för att leta reda på mappen i bildarkivet. Om man väljer typen Mappminiatyrer så måste man peka ut en mapp som innehåller andra mappar.

Bildväxling

Här ställer man in om bildspelet skall starta automatiskt eller om man måste klicka för att se nästa bild samt anger hur många sekunder det skall gå mellan varje bildvisning.

Intervall

Standard är inställd på 10 sekunder.

Starta bildspel automatiskt

Kryssa i denna om bildspelet skall starta automatiskt.