Bildspel

Här gör man inställningar för det bildspel som visas efter att man klickat på miniatyrerna samt det integrerade bildspelet.
Bildspel

Bildstorlek

Bredd och höjd

Här ställer man in bredd och höjd för bilden i bildspelet.

Inställningar

Dölj övre rad med miniatyrer

Om man inte vill att övriga bilder i bildspelet skall visas som små miniatyrer högst upp så klickar man i denna ruta.

Dölj numrering

Om man inte vill visa "Bild 1 av 6".

Dölj olika saker

Bildspelskontroll

Här väljer man om och hur bildspelskontrollerna (framåt, bakåt,) ska visas.
  • Dold - Om man inte vill visa bildspelskontrollerna överhuvudtaget. Om man inte har "Starta bildspel automatiskt" på så får man klicka i bilden för att komma till nästa bild.
  • Under bilden - Om man vill visa bildspelskontrollerna längst ner till höger.
  • I bilden (alltid synlig) - bildspelskontrollerna ligger i bilden (se bild nedan)
  • I bild (synlig när musen förs över bilden) - bildspelskontrollerna ligger i bilden men visas enbart när man för musen över bilden).
I bilden (alltid synlig)

I bilden (alltid synlig)

Bildinformation

Lägg till

Klicka på plusknappen för att lägga till mer information under bilderna i bildspelet. Det går att välja standardvärdena Bildhöjd, Bildbredd, Beskrivning och Longdesc eller egna metadatavärden som man sätter upp på mappen i Bildarkivet (därifrån bildspelet visas)
Lägg till bildinformation

Ta bort

Markera det metadata du inte vill visa i bildspelet och klicka på minusknappen.

Byt ordning på metadata

Markera det metadata du vill flytta upp eller ner i listan och klicka på Flytta upp eller Flytta ner.

Använd det automatiskt genererade metadatat Bildbeskrivning för att tilldela bilderna en alt-text. Metadatat Bildbeskrivning behöver anges för varje bild i den utpekade mappen i bildarkivet.