Verktygsfält

När inställningarna öppnas för imagemap får man börja med att välja en bild att skapa länk ifrån. Detta gör man genom ikonen Välj bild eller genom Arkiv och därefter Välj bild.

Skärmdump på inställningar för Imagemap
1. Välj bild: Bildarkivet öppnas och du får välja bild som du vill göra en imagemap av.

2. Spara: Sparar Imagemapen.

3. Kopiera markerat område: Om du har markerat ett område med en rektangel i en viss storlek, så kopierar du rektangeln.

4. Ta bort markerat område: Om du har markerat ett område med exempelvis en cirkel så kan du ta bort markeringen med hjälp av Ta bort markerat område.

5. Skapa rektangel: Markerar bilden med ett rektangulärt område som man kan länka till en viss sida eller bara ge en bildbeskrivning när man för över muspekaren.

6. Skapa cirkel: Markerar bilden med ett cirkulärt område som man kan länka till en viss sida eller bara ge en bildbeskrivning när man för över muspekaren.

7. Skapa polygon: Markerar en bild som har en oregelbunden form. Detta gör man genom att klicka där man vill fästa punkter (om man tex följer en kontur). När man är klar så dubbelklickar man för att binda samman området. Detta område kan länka till en viss sida eller bara ge en bildbeskrivning när man för över muspekaren.

Skärmdump på beskrivningar i imagemap

Område

För varje område i imagemapen kan en områdesbeskrivning ges och området kan länkas.

Beskrivning

Varje länk kan beskrivas med en title-text.

Länka till

En länkning av ett område sker genom att trycka på knappen "Bläddra..." som öppnar den normala länkdialogen.

Bildbeskrivningstext

Hela bilden som används i Imagemapen kan ges en bildbeskrivningstext. Observera således att det endast finns en bildbeskrivningstext (knuten till bilden) medan det kan finnas flera områdesbeskrivningstexter (en till varje område).