Skärmdump på fliken Allmänt

Kataloger

Om man inte gör någon inställning här används alla katalogerna som är upplagda på webbplatsen. Om man däremot lägger till en katalog så begränsar man sökningen till enbart den katalogen.

För att lägga till en katalog, klicka på plusknappen. Ett nytt fönster öppnas med de kataloger som finns uppsatta på webbplatsen.

Lägg till katalog

Välj katalog i listan och fyll eventuellt i en sökbas (om du vill ha annan sökbas än den om är uppsatt för hela webbplatsen).

OBS! Kräver att katalogtjänsten man pekar ut har inställningen"Tillåt förändringar av katalogtjänstens data..."

Administratörer

Här lägger man till administratörer som ska kunna ändra på andras personers uppgifter via modulen.

OBS! Det krävs skrivrättigheter i katalogtjänsten för att en administratör ska få ändra på sina eller andras uppgifter via modulen Personsök i SiteVision.

Övrigt

Filter (AND)

Här kan man begränsa en sökning genom att ange ytterligare ett sökfilter förutom det attribut som man normalt söker efter.

Vill man få fram träffar på det man söker på (exempelvis Efternamn) samt de som har en mailadress i katalogen så lägger man till ett filter för mail här:

Skärmdump på sökfilter

Därefter söker man som vanligt i Personsök. Alla sökningar filtreras också med det uttryck som står under Filter.

Vill man få fram träffar på det man söker på (exempelvis Förnamn) samt de som inte har en prenumeration så lägger man till ett filter för prenumeration här:

Skärmdumkp på filter

Filteruttryck:

• ! betyder NOT
  • | betyder OR
  • & betyder AND
  • () betyder och

Träffar per sida

Om man inte ställer in något här visas alla träffar i listan på en sida.

Om man önskar att träffarna visas på flera sidor så ställer man in detta här. Exempelvis 2 om man önskar två träffar per sida.

Flera träffar på flera sidor

Exempel på andra sidan med 2 träffar per sida

Hoppa över lista vid träff på en person

Denna kan man kryssa i om man vill visa resultatet direkt, istället för en lista, när det bara finns en enda träff.

Exempelvis om jag söker på Karin så visas normalt en lista som resultat:

Lista med en träff
Om jag istället kryssar i denna ruta så visas resultatet på en gång när jag enbart har en träff:
Inget foto