Bilder

Fliken Bilder

Bilder

Om man vill lägga till en bild i personsök kryssar man i denna ruta. För att detta ska fungera krävs det att WebDav fungerar då funktionen bygger upp URL:er med hjälp av WebDav.

Bildattribut

För att bilden skall visas krävs det att man väljer vilket bildattribut som skall associeras med bilden. Vill man exempelvis använda efternamn (sn) som bildattribut så döper man alla bilder till efternamnet på respektive person och lägger alla bilder i en mapp i bildarkivet.

Bildmapp

Här pekar man ut den mapp som man förberett, i detta exempel mappen Personal.

Bildfiländelse (jpg/gif/png)

Här fyller man i den bildfiländelse som används, alla bilder i mappen måste ha samma filändelse.

Resultatet av att använda bilder, blir att de personer som har en bild inlagd i bildarkivet med namnet <efternamn.jpg> (i detta fall svensson.jpg) kommer att visas med en bild till höger.

Skärmdump på bild

Standardbild

Här kan man lägga till en bild som skall användas som standard (exempelvis "Inget foto"). Klicka på Bläddra och peka ut den bild i bildarkivet som ska visas om det inte finns något foto.

Inget foto

Foto saknas. Standardbilden används

Bildstorlek

Använd bildens original storlek

Denna är förinställd så att bildmodulen visar bildens originalstorlek.

Anpassa bildens storlek automatiskt

Om man vill lägga till en mindre variant av bilden kan man ställa in storlek här. Man måste ange max bredd och max höjd. Bilden skalas ändå om proportionerligt.