Urval, A-Ö lista

Standardinställningarna för A-Ö-listan är att den listar alla sidor på webbplatsen.

Skärmdump på fliken Urval för modulen A-Ö lista

Typbegränsning

Under Typbegränsning väljer man vilka typer som ska listas i a-ö-listan: sidor, artiklar, filer, bilder och/eller struktursidor. Sök bland sidor är ikryssad som standard.

Omfångsbegränsning

För att begränsa sökningen till vissa delar av webbplatsen exempelvis en delgren eller en mapp i filarkivet så kan man ställa in detta här.

Markera kryssrutan Begränsa vilka strukturer som ska ingå i sökning och klicka på plusknappen för att lägga till en begränsning.

Omfångsbegränsning

Ett nytt fönster öppnas. Här väljer man om begränsningen ska gälla sidor, filer eller bilder. Peka ut den mapp eller gren som skall ingå i sökningen.

Lägg till sökväg

Väljer man en begränsning exempelvis en mapp med sidor så kommer sökmodulen att söka ENBART i denna mapp.

Metadatabegränsning

Det går också att ställa in begränsningar utifrån metadata, att sökningen bara ska göras på de sidor/filer som har ett visst metadatavärde.

Markera kryssrutan Begränsa vilka sidor som ska ingå i sökning utifrån metadata och klicka på plusknappen för att lägga till en begränsning. Ett nytt fönster öppnas:

Metadatabegränsning

Kombinering

Här kan man ställa in en kombination av metadatabegränsningen. Om man
lägger till flera villkor kan man bestämma om:

• Alla villkor måste vara uppfyllda
  • Inget villkor får vara uppfyllt
  • Minst ett villkor får vara uppfyllt