Fliken Inställningar i PDF-utskrift

Skärmdump på inställningar för PDF-utskrift

Marginaler

Här ställer du in marginaler så att utskriften ser ut som du vill ha den. Standardinställningarna är 36px marginal åt alla håll.

Titelsida och kapitelindelning

Titelsida

Om du vill ha en titelsida (ett försättsblad) så får du ha skapat ett sådant själv och hänvisa till den här.

Metadatavärde för titel

Används för att en kapitelindelning (bokmärken) ska visas i PDF-utskriften. Ett metadatafält måste vara uppsatt och värden ifyllda för de olika kapitlen. Här pekar du ut det metadatafält som är uppsatt på webbplatsen för detta ändamål.

Formatmall för titel

Här väljer du formatmall för titeln

Om du väljer en formatmall för titel - blir pdf:en tom OM du inte går in under fliken Formatmallar och ändrar en inställning på den formatmallen så att den mappas.

Visa kapitelnamn

Kryssa i denna ruta om man vill visa de kapitelnamn som man ställer in på nästa flik Kapitel.

Övrigt

Lägg till innehållsförteckning

Kryssar du i denna så får du i början av pdf:en en innehållsförteckning som listar sidnamnen på de sidor som ingår i pdf:en samt alla rubriker som är märkta h2-h6.

Infoga sidbrytning i dokumentet för varje ny sida som exporteras

Kryssar i denna inställning om du använder PDF-utskriften för export av sidor. Det blir då en sidbrytning för varje ny sida som exporteras.