Katalogtjänster

Här lägger man till katalogtjänster för att sköta inloggningen i SiteVision. Från och med SiteVision 3 kan man bara lägga till katalogtjänster på serverobjektet och sedan ärva dem ner till de olika webbplatserna.

SiteVision använder katalogtjänster för att verifiera användare och dess rättigheter i systemet. En eller flera kataloger kan sättas upp på serverobjektet. Dessa kataloger kan sedan läggas till på respektive webbplats. Katalogtjänsten måste följa LDAP-standarden.

Om en användare ligger upplagd i flera katalogtjänster så söks katalogtjänsterna igenom vid inloggning, uppifrån och ned. Det första användarobjektet som hittas och som matchar det angivna användarnamnet används för att verifiera användaren. Med pilarna kan man ändra på i vilken ordningen katalogtjänsterna skall sökas igenom.

När man öppnar fliken Katalogtjänster visas de tillagda katalogtjänsterna.

Skärmdump på fliken Katalogtjänster

För att se serverobjektet krävs det att du är inloggad som systemanvändaren.

Lägg till katalogtjänst

För att lägga till en katalogtjänst, klicka på plusknappen. Ett nytt fönster öppnas:

Typ av katalogkoppling

Det går att ha en egen katalogtjänst samt en intern katalogtjänst (Apache DS, som följer med produkten). För att kunna lägga till ytterligare katalogtjänster krävs tilläggsfunktionen multipla katalogtjänster, vilket inte ingår i SiteVision CMS.

Behörighet! Det krävs SiteVision Portal eller SiteVision Enterprise för att få lägga till flera olika kataloger, sk Multipla kataloger.

Ta bort katalogtjänst

För att ta bort en befintlig katalogtjänst så markerar man aktuell katalogtjänst i listan och klickar sedan på minusknappen.

Ett nytt fönster öppnas med en fråga om du är söker på att du vill ta bort katalogtjänsten:

Ta bort katalog

Om man tar bort katalogtjänsten så kommer användarnas namn att skrivas ut (vid exempelvis Sidansvarig). Informationen finns kvar men man kan inte ladda om ny information från katalogen.

En borttagen katalogtjänst på serverobjektet kommer att visas som utgråad och med ett rött kryss på de webbplatser där katalogtjänsten är upplagd.