E-post

Skärmdump på fliken E-post

Serveransvarig

E-postadress

Går till serveransvarig. Exempelvis kan serveransvarig få mail om licenser som håller på att gå ut eller om servern har slut på disk.

Inställningar för e-post server

Serveradress, Användarnamn och Lösenord:

Adressen & användarnamn till en SMTP-server som tillåter relaying.

Avsändaradress

Den e-postadress som står som avsändare på mail som skickas ut automatiskt exempelvis prenumeration OM man inte angett detta på sidan där prenumerationen är uppsatt.

Skicka meddelande

När man ställt in inställningar för e-postserver så vill man testa att detta är korrekt uppsatt. Då kan man klicka på knappen Skicka meddelande.

Nytt meddelande

Då går ett meddelande till den som är serveransvarig. Meddelandet visas i sidolisten under Meddelanden samt går till den e-postadress som är angiven under e-postadress för serveransvarig.

Tips! Lägg gärna till en adress utanför den egna domänen (exempelvis xxx@xxx.com) för att se att man kan även skicka e-post utanför den egna organisationen. Detta gör man genom att klicka på plusknappen för att lägga till en mottagare till.

Lägg till e-postadress
  • E-postadress - Här kan man ange vilken giltig e-postadress som helst.
  • Aktiva användare- Här kan man skicka meddelande till någon användare som är inloggad just nu. En lista visas med de användare som är aktiva för tillfället.
Om e-postinställningarna för servern är korrekt inställda så får man ett meddelande i meddelandelisten och/eller i maillådan.

Om e-postinställningarna för servern är felaktiga så får man meddelande om detta när man klickar OK. Felmeddelandet visas som text.

Felmeddelande e-post

För att se serverobjektet krävs det att du är inloggad som systemanvändaren.