Visa YouTube-klipp i blogg- eller nyhetsmodul

1. Sätt upp ett metadatafält av typen "Koppling till mediamodul"

1. Gå till Egenskaper för webbplats -> Allmänt -> Metadata (Mallar).

2. Lägg till ett metadatafält av typen "Koppling till mediamodul"

3. Fyll i Redaktionell information och Namn.

Koppling mediamodul

4. På fliken Modul, fyll i Hämta från modul med namn: YouTube. Här anger man det namn som modulen heter i den mall du ska använda i blogg-eller nyhetsmodulen.

Hämta från modulnamn

Notera att namnet på modulen är skiftlägeskänsligt. Så om du har skrivit YouTube med stort Y och T bör modulen heta så i mallen (som standard heter den så).

5. Klicka OK. Publicera.

2. Aktivera mallmetadatat på nyhetsmallen/bloggmallen

Du måste sedan aktivera ditt nya mallmetadata som ett metadatafält på mallen som ska användas för artiklarna.

1. Växla över till sidmallar.

2. Välj rätt mall (bloggmall eller nyhetsmall) och välj Egenskaper -> Allmänt -> Metadatafält. Klicka på plusknappen och välj rätt mallmetadata i listan.

Välj metadatafält att använda på mallen

3. Klicka OK. Stäng och publicera.

Se till att det finns en YouTube-modul i din blogg-eller nyhetsmall.

Lägg till YouTube i blogg eller nyhetsmodulen

1. Gå till en sida med en blogg - eller nyhetsmodul

2. Öppna modulen och välj fliken Innehåll.

3. Klicka på plusknappen och lägg till YouTube (Metadata)

Lägg till YouTube

4. Nu visas YouTube-klippet i bloggmodulen (eller nyhetsmodulen om man valde att göra det på en sådan modul).

Denna funktion kräver att du har licens för YouTube.