SAML 2

SAML står för Security Assertion Markup Language och är en XML-baserad öppen standard för att utbyta autentisering och behörigheter.

SAML är en federerad inloggningsmetod som ordnar egen inloggning mot AD utan att behöva direkt kontakt med AD.

Klicka på plusknappen för att lägga till SAML 2 som en JAAS-modul.

Jaasmodul

Klicka på Nästa.

SAML 2 modul
  • Dela upp gruppattribut innehållande "," - När man får ett sammansatt gruppattribut där grupperna är separerade med komma. Normalt sett kommer attributen som separata attributvärden och då behöver man inte kryssa i denna ruta.
    OBS! Det blir fel om man kryssar i denna ruta och attributen inte är sammansatta.

• Gruppattribut - Detta attribut kommer SiteVision att använda för att sätta upp virtuella grupper för att hantera behörigheter. Det kan vara ett namn eller en sökväg i katalogen. <saml:Attribute Name ="namnet på gruppattributet". >

Tips! Med hjälp av Firefoxs tillägg "SAML Tracer" kan man få hjälp att hitta namnen på dessa gruppattribut.

• Debug - Skriver ut detaljerad information i SiteVisions serverlog. Bra att slå på vid uppsättning. Men slå av denna ruta när SAML i produktion (genererar många loggutskrifter).
  • Kontrollflagga - Sufficient.
Sortering moduler

SAML ska ligga INNAN LDAP i listan. Om inte inloggning via SAML fungerar så kommer man vidare till en vanlig inloggning.

Behörighet! Denna funktion kräver att man har licens för SAML.