Skärmdump på fliken Inställningar

Skapa länk av bilden

Vill man skapa en länk av de slumpade bilderna så fyller man i kryssrutan Skapa länk av bilden och klickar därefter på Bläddra. Då öppnas fönstret "Skapa länk" (se Länkar)

Anpassa bildens storlek till tillgänglig yta

Används vid absolut positionerade sidor. Om bilderna i mappen är av olika storlek så kan man anpassa bildens storlek till tillgänglig yta. Denna funktion förändrar inte filstorleken utan bilden förblir lika stor även om man anpassar bilden till en liten yta.

OBS! Denna inställning är utgråad om man inte har behörigheten "Lägg till absolut innehåll".

Bildbeskrivning

Använd inte bildbeskrivningstext

Denna kryssar man i om man inte önskar att de slumpade bilderna ska visa bildbeskrivningstext (alt-text).

Hämta  bildbeskrivning från metadata på vald bild

När man laddar upp en bild i bildarkivet kan man ange en beskrivning på metadatafliken på bilden. Läs mer om detta under Menyn i Navigatorn-> Bildarkiv. Om det finns det en beskrivning på den aktuella bilden med metadata kan man välja att visa denna bildbeskrivning. I annat fall är detta alternativ utgråat (går ej att välja).

Tips! Poängen med detta är att man skall slippa att fylla i en bildbeskrivning varje gång man använder bilden. I stället lägger man till en bra beskrivning i metadatafältet när man laddar upp bilden.

Ange en bildbeskrivningstext

Här anger man en bildbeskrivningstext som gäller för alla slumpade bilder.