Konfigurera egen katalogtjänst

1. Kryssa i Konfigurera egen katalogtjänst. Klicka Nästa.

2. Här visas inställningar för katalogtjänsten. Varje katalog måste konfigureras på följande punkter:

Skärmdump på egen katalogkonfiguration

Allmänt

Namn

Ett internt namn för att skilja olika kataloger åt

Serveradress

Adress till servern man kör mot.

Säkerhet

LDAP Proxyanvändare

Om LDAP server kräver inloggning för sökningar måste detta fält anges. En proxyanvändare är en användare som får tillgång till katalogtjänsten och får göra sökningar.

Hela sökvägen ska skrivas in nerifrån och upp! Separera med kommatecken.

LDAP Proxylösenord

Lösenord för proxyanvändaren

Använd kryptering (SSL)

Kryssa för denna om du vill att trafiken till katalogtjänsten ska ske krypterat.

Detta kräver inställningar i katalogtjänsten

Övrigt

Katalogtjänsttyp

Välj den katalogtjänst som skall användas i dropplistan:

• Novell eDirectory
  • ApacheDS
  • Microsoft Active Directory
  • Apache LDAPd
  • OpenLDAP

Det går nu att skapa användare och uppdatera användare från SiteVision även i AD. Däremot kan man inte sätta lösenord eftersom AD kräver SSL.

Sökbas

Varifrån sökningar i katalogtjänsten ska startas.
Klickar man på Avancerade inställningar så visas några till alternativ:
Skärmdump på avancerade inställningar

Avancerade inställningar

Port

Port för LDAP servern. Standard för AD och eDirectory är 389, och om SSL används är standard 636. Standard för den interna katalogen är 10391.

Teckenkodning

Förinställd på UTF-8 för att å,ä och ö skall fungera i användarnamn och lösenord.

Sökattribut

Vid inloggning sker sökning på angivet attribut. Standard är “cn" vilket normalt sett är användarnamnet.

3. Klicka Slutför. Nu visas den egna katalogtjänsten

4. Dubbelklicka på katalogtjänsten eller välj Egenskapsikonen. Ett nytt fönster öppnas där man kan göra ytterligare inställningar. Klart!