Punktlista

Med punktlistan skapas en punktlista av markerad rad. Varje ny rad efter denna kommer automatiskt att få en punkt när man klickar Enter. Det går också att högerklicka i textmodulen och välja "Punktlista".

Det går också att markera flera rader på en gång och välja punktlista.

Skärmdump hur man gör flera punkter till en punktlista
Resultatet av punktlistan:
Bild 1. Punktlista
OBS!

Vill man att punktlistan skall bete sig annorlunda, får administratören lägga till en

egen punktlistety.

Dessa väljer man sedan under

Infoga punktlista

.

Nästlad punktlista

För att göra en nästlad lista så använder man tab-tangenten.

Gör så här:

1. Skapa en vanlig punkt i en punktlista, klicka enter för en ny rad

Tom punktrad

Ny rad med punkt (som dock är tom)

2. Markera den tomma raden och klicka på tab-tangenten. Nu blir det en nästlad lista. Fyll i text.

Indragen punkt

Indragen punkt (Nästlad lista)

3. Klickar man enter så blir det nu en ny punkt på samma nivå (indrag)

Nästlad punktlista

Tips! När man gjort punkter med ett indrag och man vill tillbaks till den "ursprungliga listan" (med svarta punkter) håll nere SHIFT och tab-tangenten samtidigt.

Avsluta punktlista

Punktlistan avslutas genom att klicka igen på ikonen eller vid styckebrytning (två Enter-slag).

Ta bort punktlista

För att ta bort en punkt, markera raden med punkten och välj ikonen Punktlista igen. Då försvinner punkten.