Fliken Sök

Skärmdump på fliken Sök

Inställningar för sökträffar

Här ställer man in om en sida INTE ska hittas av sökmotorer. Standard är att alla webbsidor som publiceras blir indexerade och kan då hittas av sökmotorer.

Visas i sökresultat är som standard ikryssad så att den egna sökmotorn och andra sökmotorer hittar sidan. Om man vill gömma en sida och har dolt den i menyer så vill man oftast kryssa ur detta alternativ också, annars kan man hitta sidan via sökmotorn.

Ärv inställning

Ärver inställningar om en sida ska vara synlig/dold i sökresultat uppifrån.

Ändra och ärv inställning

Med detta alternativ bryter man arvet och väljer om man vill ärva ner de nya inställningarna eller inte. Det finns två val:

• Visas i sökresulta
  • Dold i sökresultat

(Teknisk notis: Dold i sökresultat skriver ut meta-taggen "robots" med värdet "noindex, nofollow" i sidans HTML-kod)

Lokal inställning oberoende av arv

Används om man vill ändra på en sida men samtidigt ha kvar det gamla arvet på övriga sidor.

Denna inställning kan man göra på sidor, bilder, filer, länksidor.

Den inbyggda sökmotorn tar inställningarna direkt till skillnad från externa sökmotorer som exempelvis Google.

Prioritet

Här avgör man vilken prioritet webbsidan skall få i sökningar. Som standard är denna inställd på Normal. Har man en sida som man vill få upp i sökträffarna drar man i pilen mot Högst.

Prioritet

Vill man få upp en sida högre i sökresultat sätter man prioriteten till Högst. Vill man få ned en sida i sökresultat sätter man den till prioritet mellan Lägst och Normal.

Prioriteten ställs in både för SiteVisions egen sökmotor och för Sitemaps.

Behörighet! Denna inställning kräver behörigheten "Ändra sök-prioritet".

Verktyg

Här kan man se när sidan senast blev indexerad.

Indexera om

Klickar man på denna knapp så startas en omindexering av sidan man står på. (Notera! En omindexering av hela webbplatsen görs via indexadministationen på serverobjektet)

Omindexering

Visa indexerat

Klickar man på denna knapp så kan man se vad som finns lagrat för sidan i standardindexet. (Notera att man således inte ser fält som är indexerade men inte lagrade.)