Guide Åtkomstkrav och installation av certifikat

På panelen Åtkomstkrav kan du aktivera HTTPS för webbplatsen eller enstaka sidor.

Panelen åtkomstkrav

Protokoll

Inga krav

Om ingen inställning gjorts ärvs protokoll från ovanliggande sida.

HTTP

Sidan kan endast nås via HTTP.

HTTPS

Sidan kan endast nås via HTTPS och anrop omdirigeras automatiskt.

Innan du kan aktivera HTTPS måste ett certifikat vara installerat på servern som webbplatsen körs på.

För att ändra åtkomskrav för en sida behöver du behörigheten "Hantera behörigheter"

Installera certifikat, så här gör du

1. Beställ certifikat

Beställ ett certifikat hos valfri leverantör. Vi rekommenderar PKCS12 nyckellager.

2. Aktivera HTTPS

SiteVision använder Apache Tomcat som webbserver, gör på följande sätt:

1. 1. Kopiera certifikatet till data/keystore
  2. 2. Redigera server.xml (hittas i tomcat/conf)
  3. 3. Leta reda följande:
  1. 4. Ändra sökväg keystoreFile och lösenord keystorePass. Om PKCS12 nyckellager används, ändra keyAlias till keystoreType och ange PKCS12.
  1. 5. Spara
  2. 6. Starta om SiteVision-tjänsten
  3. 7. Kontrollera uppstart och initiering av certifikatet i data/log/system/wrapper.log

3. Testa

Prova att det går att surfa till webbplatsen via https://

Denna sida publicerades: 2018-07-13