Panelen Åtkomstkrav

På panelen Åtkomstkrav kan du ställa in krav på protokoll för att nå vissa sidor på webbplatsen. Detta är önskvärt om du vill att vissa sidor (exempelvis formulär med personuppgifter) ska vara krypterade men inte hela webbplatsen.

Panelen åtkomstkrav

Om du ska använda denna lösning rekommenderar vi att du på en överliggande sida ställer in HTTP. Om HTTP inte är inställt kommer alla sidor som du surfar till efter att du har varit inne på en krypterad sida att visas som https.

Därefter går du in på de undersidor där du vill ha HTTPS och väljer det alternativet.

Protokoll

Inga krav

Detta är inställt som standard, då kan du välja att använda HTTP eller HTTPS.

HTTP

Möjliggör endast åtkomst till sidan via HTTP-protokollet (utan SSL).

HTTPS (SSL)

Möjliggör endast åtkomst till sidan via SSL-krypterade anrop. Om en besökare via HTTP försöker att komma åt en sida som har kravet HTTPS så omdirigeras anropet automatiskt via HTTPS.

Används social collaboration behöver ytterligare inställningar göras.

För att kunna använda åtkomstkrav måste ett certifikat vara installerat och HTTPS vara uppsatt på den fysiska servern som denna webbplats körs på. Läs mer om detta i Att ställa in åtkomstkrav.

Laddar du ned en fil via https måste en webbläsarinställning göras i Internet Explorer. Välj menyn Verktyg, och därefter Internet-alternativ. Under fliken Avancerat och underrubriken Säkerhet finns kryssrutan Spara inte krypterade sidor på disken. Se till att denna är markerad i Internet Explorer.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera behörigheter"

Denna sida publicerades: 2016-09-08