Egenskaper på modul

Om man högerklickar på en modul kan man välja alternativet Egenskaper. Ett fönster med egenskaper öppnas. Här kan man bland annat ändra marginaler, inställningar och dekorationsegenskaper.

Egenskaper på en modul

Allmänt

• Fliken Marginaler - Här ställer man in marginaler och avstånd.
  • Fliken Inställningar - Här ställer man in bland annat bredd och höjd.
  • Fliken Grid - Här ställer man in om man vill justera kolumner i sidled. Visas enbart om man har aktiverat Grid på webbplatsen och man har behörigheten Skapa gridram och gridkolumn.
  • Fliken Responsiv webb - Här kan dölja och visa olika saker för olika brytpunkter. Visas enbart om man har aktiverat Responsiv webb på webbplats och man har behörigheten Använda responsiv webb.
  • Fliken Verktygsfält - Här kan man välja om fält ska visas med en minimerad eller maximerad vy. Visas enbart om man har portallicens.
  • Fliken Metadata - Här ställer man in metadata för moduler. Visas enbart om man har licens för detta.
  • Fliken Exkludering - Här ställer man in vilka dynamiska moduler som ska exkluderas vid en HTML-export och vilka moduler man vill gömma för mobila enheter. HTML-export är en licensstyrd tilläggsmodul.
  • Fliken Cache - Här ställer man in om innehållet från en modul ska cachas. Detta kan ge prestandaförbättringar eftersom servern inte behöver anropa modulen för varje anrop. Visas enbart om man har portallicens.
  • Fliken Beteende - Här gör man inställningar för att ladda innehåll asynkront eller automatiskt uppdatera innehåll. Denna flik finns bara på vissa moduler.
Egenskaper på en modul

Utseende

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera webbsidelayout". Dvs alla har inte rätt att högerklicka på en modul/layout och göra inställningar.