Fliken Dekorationsegenskaper på modul

För att få upp fliken Dekorationsegenskaper klickar man först på ikonen Utseende till vänster i fönstret.

Skärmdump på dekorationsegenskaper

Bakgrund

Bakgrundsfärg

Här väljer man om modulen ska ha en bakgrundsfärg. Exempelvis om man vill ha en bakgrundsfärg på ett textfält. Färgerna som visas i listan är de som är uppsatta på webbplatsen som webbplatsfärger. Om man har behörighet kan man också få valet Välj annan färg, då öppnas en färgväljare där man kan välja den färg man vill ha.

Använd bakgrundsbild

Kryssa i denna om man vill att modulen ska ha en bakgrundsbild. Välj sedan bild genom att klicka på Bläddra. Sedan kan man välja placering och upprepning för bakgrundsbilden.

Placering

Följande alternativ finns för placering av bakgrundsbilden.

• Uppåt — Vänster
  • Uppåt — Mitten
  • Uppåt — Höger
  • Mitten — Vänster
  • Mitten — Mitten
  • Mitten — Höger
  • Nedåt — Vänster
  • Nedåt — Mitten
  • Nedåt — Höger

Standard är Uppåt-vänster.

Upprepning

Följande alternativ finns för val om man vill att bakgrundsbilden ska upprepas.

• Horisontellt och vertikalt
  • Horisontellt
  • Vertikalt
  • Ingen upprepning

Standard är - Horisontellt och vertikalt.

Övrigt

Flöde

Här kan man också avgöra om modulen skall flöda höger eller vänster om en annan modul. Exempelvis om man man vill ha text vid sidan om en bild så väljer man antingen Flöda höger eller Flöda vänster. Vill man att bilden skall flöda till höger om en modul så väljer man Flöda höger.

OBS! Bilden måste ligga ovanför texten som den ska flöda runt i Innehåll. Det är alltså den övre modulen som flödar.

Egen stil

Med alternativet Egen stil kan man använda egna stilmallar (CSS).

CSS-klassnamn

Med CSS-klassnamn så märker man upp moduler med css. Detta kan man göra om man vill använda en annan css som är inlänkad på webbplatsen (via Egna tilägg i head eller Egna tilägg i css-fil). De inlänkade klassnamnen måste vara definierade på webbplatsen (Egenskaper för webbplats - > Utseende -> Css-klassnamn). Om det inte finns något uppsatt så visas inte detta alternativ.

Om man vill märka upp en modul med ett css-klassnamn så klickar man på knappen Välj. Då öppnas ett nytt fönster med de css-klassnamn som finns uppsatta på webbplatsen.

Välj css

Markera den css som ska användas. Vill man markera flera, håll nere CTRL.

Ta bort css-klassnamn

För att ta bort ett CSS-klassnamn, markera klassnamnet i listan och klicka CTRL. Klassnamnet avmarkeras då.