Egenskaper på ett grid

Om man högerklickar på ett grid kan man välja alternativet Egenskaper. Ett fönster med egenskaper öppnas. Här kan man bland annat ändra marginaler, inställningar, bredd och dekorationsegenskaper.

Egenskaper på Grid

Allmänt

• Fliken Marginaler - Här ställer man in marginaler och avstånd.
  • Fliken Storlek - Här ställer man in höjd.
  • Fliken Inställningar - Här ställer man in bland annat vertikal och horisontell justering.
  • Fliken Grid - Här kan byta förvalt grid till ett annat grid samt byta gridtyp. Visas enbart om man har aktiverat Grid på webbplatsen och man har behörigheten Skapa gridrader och spalter.
  • Fliken Responsiv webb - Här kan dölja och visa olika saker för olika brytpunkter. Visas enbart om man har aktiverat Responsiv webb på webbplats och man har behörigheten Använda responsiv webb.
  • Fliken Anpassade vyer - Här ser man eventuella profilstyrningar.

• Fliken Verktygsfält - Här kan man välja om fält ska visas med en minimerad eller maximerad vy. Visas enbart om man har portallicens.

Utseende

Behörighet! Denna modul/funktion kräver att man har behörigheten "Hantera webbsidelayout". Dvs alla har inte rätt att högerklicka på en modul/layout och göra inställningar.

Behörighet! För att se denna flik krävs det att man har aktiverat Grids på webbplatsen och att man har behörigheten "Skapa gridrader och spalter".