Obligatoriska metadata

Vill man att personen som laddar upp bilden ska lägga till fler metadatafält så får man lägga till obligatoriska metadata på den mapp som är utpekad i bildarkivet.

Gör så här för att ange ett obligatoriskt metadata på mappen:

1. Växla över till bildarkivet.
  2. Markera den mapp som är utpekad under Lagringsplats i Bilduppladdningsmodulen.
  3. Välj Egenskaper på mappen.
  4. Under Allmänt -> fliken Metadata kan man lägga till metadata.
  5. Klicka på Lägg till metadata. Lägg till den typ som önskas tex envalsmetadata.
  6. Fyll i Beskrivning under fliken Allmänt.
  7. Ange alternativ under fliken Alternativ.
  8. Fyll i att fältet skall vara obligatoriskt under fliken Inställningar.
  9. Klicka OK. Nu finns ett obligatorisk metadatafält på mappen.
Metadata på mappen
Detta metadata visas då som obligatoriskt att fylla i när man laddar upp bilden:
Bilduppladdning med metadata

Behörighet! Denna modul/funktion kräver att man har behörigheten "Hantera metadatafält".