Schemalagd statistikrapport

Om du genererat en schemalagd rapport får du två filer:

• statistics.xls
  • tracking.xls

Statistics.xls

Filen statistics.xls visar sökord, antal sökningar, antal klick, sökträff och adress till sökträff.

SökstatistikFörstora bilden

Filen statistics.xls

I exempel ovan har våra besökare sökt på sökordet "java" 47 gånger.
21 av dessa klickade på sökträffen "Kontrollera Java plugin".
5 av dessa klickade på sökträffen "Java 7 Update 51". Och så vidare.

Tracking.xls

Filen tracking.xls visar vad en besökare (sessionsid) sökt på och om de klickar vidare efter sin sökning.

TrackingFörstora bilden

I exemplet ovan har en besökare med sessionsid 4 först gjort en sökning på saml. Besökaren tyckte inte att den fick några bra träffar och sökte på saml 2. Sedan gjorde besökaren en ny sökning på "saml 2". Då klickade besökaren på ett av sökresultaten "Inloggningsmetoder". Utifrån detta klick gjordes ytterligare fem klick på relaterade sidor. Sedan kom en annan besökare med sessionsid 7 som gjorde en sökning på sandberg. Då klickade besökaren på sidan "Kontakta oss".