Texthantering

Ord

Uppdelning av text till ord

Hur uppbrytningen/isärdelningen till ord ska ske. Möjliga värden är:

• solr.StandardTokenizerFactory
  • solr.KeywordTokenizerFactory
  • solr.LetterTokenizerFactory
  • solr.LowerCaseTokenizerFactory
  • solr.WhitespaceTokenizerFactory

Mer information om Solr Analyzers, Tokerizers and Token Filters finns här.

Sök efter synonymer till ord

Om synonymer ska gälla eller inte vid sökning mot detta fält. (applicera solr.SynonymFilterFactory-filter).

Sök efter ordens grundform/ordstam

Om ordens grundform/ordstam ska gälla eller inte (applicera solr.SnowballPorterFilterFactory-filter).

Sök inte efter stoppord

Om stoppord ska ignoreras eller inte (applicera solr.StopFilterFactory-filter)

Filter

Filtrera bort eventuella HTML-taggar

Om alla html-element ska rensas bort eller inte (applicera solr.HTMLStripCharFilterFactory).

Filtrera bort akronymer och apostrofer

Om akronymer och apostrofer ska rensas bort eller inte (applicera solr.StandardFilterFactory).

Behandla versaler som gemener

Om versaler ska göras om till gemener eller inte (applicera solr.LowerCaseFilterFactory).

Avancerat

Begränsa den maximala storleken för värden

Maximal längd på text som kommer att behandlas.

Komprimera lagrade värden om gränsvärdet överskrids

Om innehållet ska komprimeras eller inte.

Expandera synonymregler

Används om sök efter synonymer till ord aktiverats.

Behörighet! Denna funktion kräver att du har licens för "Sökpaket2".